DISCIPLINES

Het beoefenen van de schietsport bij SV de Veste is mogelijk conform onderstaande schietsportdisciplines, ook wel onderdelen genoemd. Alle disciplines die binnen onze schietvereniging worden uitgeoefend voldoen aan de landelijke eisen en reglementen van de KNSA en worden strikt nageleefd.

LP/LG Luchtpistool/luchtgeweer
KKP/KKG Klein kaliber pistool/geweer
GKP/GKG Groot kaliber pistool/geweer

Voor het uitvoeren van de schietbeurt beschikt onze accommodatie over 8 schietpunten met een lengte van maximaal 25 meter. Elk schietpunt is voorzien van aan semi-automatisch transportsysteem waarmee de schietkaart veilig op de gewenste afstand kan worden gehangen.

Tijdens het uitoefenen van de schietbeurt is er te allen tijde een VVF’r op de baan. De VVF’r (verenigingsveiligheidsfunctionaris) is namens het bestuur de eindverantwoordelijke op de baan en ziet er op toe dat de veiligheid gewaarborgd is.

Na het uitoefenen van de schietbeurt wordt de behaalde score, samen met datum en één van de uitgeoefende schietsportdisciplines in het schietregister genoteerd. Na afloop dient de schutter deze aan te bieden aan een van de bestuursleden. Na controlere en goedkeuring zal de schietbeurt worden voorzien van ondertekening en een verenigingsstempel.

Schietvereniging-SVdeVeste-001Schietsportdisciplines

Voor de jaarlijkse verlenging van het ‘verlof tot voorhanden hebben van een vuurwapen’ zoals het officieel heet, ook wel wapenvergunning in de volksmond, is het bijhouden van de schietbeurten noodzakelijk. Jaarlijks dient een schutter ten minste 18 maal deel te nemen aan een schietoefening.